2 april 2019
19:30

Bele Barkarby FF P04 svart

Referat: Bele Barkarby - Bele Barkarby FF P04 svart

Sista träningsmatchen inför seriespelet, och liksom föregående säsong möte mot P04, ett möte som föregående säsong slutade med 5-2 förlust. Vi gick därför in med målsättningen att resultatmässigt göra ett bättre resultat än föregående år, men även fokusera på vår prestation, men framförallt studsa tillbaka efter storförlusten mot Vasalund för två helger sedan.

Matchen börjar i en rasande fart där P04 sätter hög press på vår backlinje direkt, och vi har problem att få till några kontrollerade uppspel första fem minuterna. Och det som föranleder just 1-0 målet för P04 är ett misslyckat uppspel som bryts, och man skjuter från distans som Ludvig inte lyckas hålla utanför stolpen, utan bollen rullar in precis intill stolpen.

Nästan direkt på avspark lyckas vi frispela Noel som rinner igenom och avslutar kliniskt till 1-1. Vi är i en bättre period nu och skapar ett antal chanser som sedermera renderar till en hörna, som Wilmer kan serva in och vi är heta på första stolpen och skarvar den till en fristående spelare som kan trycka in bollen i mål, 2-1.

04orna tar därefter tillbaka kommandot en aningen och efter viss kalabalik kan man trycka in 2-2 ur misstänkt offsideposition. Matchen svänger fram och tillbaka nu rejält, och vi fortsätter att försöka återerövra bollen på kanterna och efter ett bra presspel av oss, tvingar vi fram en bakåtpass som blir alldeles för kort som Noel snappar upp och kan frispela Nahom som trycker in 3-2 i bortre krysset. Vilket blir halvtidsresultatet.

Halvtid och vi pratar om att vi måste få ordning på våra ytterzoner, och att bli mer kompakta samt mer kontrollerande i vårt spel. Vilket även så blir fallet när andra halvlek drar igång. Vi har betydligt bättre kombinationer på en svårspelad konstgräsmatta på Veddesta 2. Denna måste bara bytas ut nu av kommunen, den har mer än 10 år på nacken och blir bara sämre och sämre för varje säsong.
Känns som vi har god kontroll på händelserna, men 04orna är starka vid inläggssituationer och hörnor där vi naturligt är lite kortare i rocken än vad dom är. Dock står vi upp fantastiskt bra efter vår förmåga i både längd och vikt. Efter en hörna som vi rensar undan, så kan 04orna serva in bollen på en andraboll som friställer en kille vid bortre stolpen som kan göra 3-3, mycket misstänkt offside även här.

Matchen blir nu ett ställningskrig, och det börjar även delas ut en och annan tackling, och ett och annat gnäll som kanske inte hör hemma riktigt mellan två av klubbens lag. Men prestigen fanns där, och jag tycker båda lagen hanterade det bra ändå, och det var ingenting som gick över gränsen i slutändan.

När det är 5 minuter kvar får vi en hörna till höger där vi lyfter upp folk för ett avgörande. Och återigen efter två års tjatande på att "göra rätt" saker på hörnorna och inte slarva, så kan vi trycka in 4-3 genom Wilmer som skruvar den direkt i mål efter att Nahom - Axel - Stellan gjorde ett bra förarbete i straffområdet genom att stänga sina motspelare.

Efter detta trycker 04orna på för kvittering, men inga speciellt heta chanser uppstår i deras slutforcering. Summa summarum en mycket bra inställningsmässig insats mot ett bra P04 som var både tunga och skickliga med boll till och från. Det märks dock att vi har blivit ett år äldre och framförallt kan matcha mot bra P04 lag bara på att vi växt ikapp fysiskt, men även utvecklats som lag.

Nu tar vi nya premiär mot Ursvik i seriepremiären ihelgen.
Väl mött 18.00 på Strömvallen Söndag 7/4.